Voor mediators

Ben jij mediator en vind je het belangrijk dat kinderen op kindvriendelijke wijze worden betrokken bij het ouderschapsplan, passend bij hun leeftijd?

In hoeverre het kind betrokken kan worden bij het opstellen van het ouderschapsplan is afhankelijk van de leeftijd van het kind. Het is van belang dat een kind op kindvriendelijke wijze wordt betrokken, waarbij het kind niet verantwoordelijk wordt gemaakt voor grote beslissingen. Het kind kan wel meedenken en suggesties doen voor het rooster en een plek krijgen om zijn gedachten en gevoelens te uiten. Er zijn verschillende onderdelen in het ouderschapsplan waar het kind over kan meedenken, waaronder het verblijf, de wisselingen, de vakanties, de verjaardagen, de vrije tijd van het kind (sport en vrienden) en de schoolkeuze.

Vanuit loyaliteit en liefde naar beide ouders, kan het voor kinderen lastig zijn om zich richting ouders uit te spreken over hun voorkeuren. Als Kindbehartiger bied ik het kind een neutrale plek waar hij/zij gedachten en gevoelens kan delen aan de hand van spelmethodieken.

Zou je graag meer willen weten over de mogelijkheid samen te werken en een kennismaking willen plannen? Neem contact met mij op: