Voorbereiding scheidingsmelding

Veel kinderen blijft het moment dat zij horen dat hun ouders gaan scheiden voor altijd bij. In de minidocu ‘Vanaf dat moment was alles anders’ vertellen kinderen over de scheidingsmelding en geven zij kleur aan hun gevoelens. De kinderen delen wat zij zich herinneren van dit moment: de plek, wat zij vlak voor de scheidingsmelding aan het doen waren, de lichaamstaal van hun ouders, wat hun ouders zeiden en de gevoelens, gedachten en vragen die door hen heen gingen.

Als Kindbehartiger bied ik ondersteuning bij het voorbereiden van de scheidingsmelding. Ik geef advies over welke informatie met de kinderen gedeeld kan worden en welke bewoording het beste gekozen kan worden, afgestemd op de leeftijd van het kind. Zo worden jullie begeleid bij het schrijven van een eigen script. Jullie krijgen antwoord op vragen als:

  • Wie informeren wij voorafgaand aan de scheidingsmelding (voorzorg)?
  • Wat is de inhoud van de scheidingsmelding?
  • Op welk moment en welke plek kunnen wij de scheidingsmelding het beste plannen?
  • Hoe kan ons kind reageren op de scheidingsmelding en hoe gaan wij hier mee om?
  • Hoe kunnen wij ons kind steunen in de periode na de scheidingsmelding (nazorg)?

Willen jullie in de periode na de scheidingsmelding jullie kind een plek geven waar hij kleur kan geven aan zijn gevoelens en gedachten? Als Kindbehartiger bied ik kinderen een plek waar zij aan de hand van spelmethodieken en creatieve tools hun gevoelens en gedachten kunnen delen. Klik hier voor meer informatie.